Banyoles, està situada al quadrant nord oriental dels Països Catalans, és la capital de la Comarca del Pla de l’Estany i està al centre de les comarques gironines. Es troba entre la Costa Brava i els Pirineus.

 

Banyoles té l’Estany, que ha fet que es converteixi en una ciutat dinàmica, oberta als demés i emprenedora. Banyoles i la seva comarca són un lloc de gran interès ecològic, cultural i històric, i també una font inesgotable de recursos turístics, esportius i de lleure. 

 

Banyoles es situa a 120km de Barcelona i a 49km de la frontera amb França. Està situada a 175m sobre el nivell del mar. 

 

El terme municipal de Banyoles té una superfície de 10,89 km², i queda envoltat dels municipis de Porqueres i Fontcoberta.

 

El clima de Banyoles és típicament mediterrani. La temperatura mitjana interanual és de 15º C i la pluviositat és força abundant, amb un índex anual que sol oscil·lar entre 700 i 900 mm, amb una mitjana anual de 815 mm. 

 

 

 

L'apunt de Jaume Farriol

"Tothom es creu que el seu és el millor poble del món. Els de Banyoles també ens ho pensem, naturalment. Però en aquest cas hi ha una diferència ben remarcable: Banyoles és el millor poble del món. Almenys ho diuen la gent de per aquí que té fama d'entenimentada. Tanmateix, si dubteu, veniu a veure-ho". Banyoles vora el llac (1966). 

 

 

 

 

Banyoles Espai Empresa
Passeig Generalitat, 15-17 Bx
17.820 Banyoles (Girona)
Tel. 972 58 40 73 | Contacte | Avís legal

 

Acció subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu.